Amin Siittola

Amin Siittolan kasvatustoiminta alkoi vuonna 1991 shetlanninponeista. Vuosien varrella on syntynyt kymmeniä varsoja, niin shetlanninponeja, suomenhevosia, ratsuponeja kuin puoliverihevosiakin. Monet kasvateista ovat menestyneet hyvin näyttelyissä ja myös kansallisilla kilpakentillä.

Nyt kasvatustoiminnassa keskitytään hyväliikkeisten ja rotutyypillisten minien kasvatukseen. Minit ovat haasteellisia kasvatettavia, koska niiden kasvatuksessa ei aina ole huomioitu riittävästi liikkeiden ja rakenteen merkitystä vaan on keskitytty yksinomaan kokoon tai väritykseen tyypin ja rakenteen kustannuksella. Amin Siittolassa kasvatustyön perustana ovat rotutyypiltään hyvät ja hyvinliikkuvat ponit englantilaisista sukulinjoista.

Siittola sijaitsee Nurmijärvellä, Valkjärven kylässä. Eläinlääkäri Johanna Vaurio-Teräväinen on kansainvälinen shetlanninponituomari ja Suomen Hippoksen hyväksymä suomenhevostuomari. Harrastuksina ponien ja hevosten lisäksi valokuvaus ja puutarhan hoito. Johannan omistama Eläinlääkäriasema Taikatassu toimii Klaukkalassa.

Kasvatamme laadukkaita englantilaissukuisia minishetlanninponeja